Postępowanie w sprawie naboru na dwa wolne stanowiska pracy inspektorów w Oddziale zarządzania finansowego RPO Departamentu Rozwoju Regionalnego

NA DWA WOLNE STANOWISKA PRACY

inspektorów w Oddziale zarządzania finansowego RPO
Departamentu Rozwoju Regionalnego

1) wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku technicznym lub finansowym lub o kierunku: ekonomia, prawo, administracja,
2) co najmniej trzyletni staż pracy na stanowisku związanym z realizacją projektów finansowanych ze środków europejskich,
3) znajomość zagadnień dotyczących Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2007-2013 oraz innych aktów normatywnych regulujących wdrażanie Programu m.in.: rozporządzenia Rady (WE) nr 1083/2006 z dnia 11 lipca 2006 r. ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności i uchylającego rozporządzenie (WE) nr 1260/1999, rozporządzenia (WE) nr 1080/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 5 lipca 2006 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i uchylającego rozporządzenie (WE) nr 1783/1999,
4) znajomość wytycznych Ministra Rozwoju Regionalnego dotyczących wdrażania RPO,
5) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych,
7) znajomość przepisów ustawy o pracownikach samorządowych.

2. Wymagania dodatkowe:
1) potwierdzona dokumentami znajomość problematyki Funduszy Europejskich przewidzianych w programie studiów lub poznanych podczas kursów i szkoleń.

1) współudział w opracowywaniu i aktualizowaniu Instrukcji Wykonawczej Instytucji Zarządzającej Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Podkarpackiego na lata 2007 – 2013, wzorów dokumentów oraz innej dokumentacji regulującej zasady realizacji Programu,
2) sporządzanie dokumentu Poświadczenie i deklaracja wydatków oraz wniosek o płatność okresową od IŻ do IC,
3) koordynowanie Poświadczenia i deklaracji wydatków oraz wniosku o płatność okresową od IZ do IC na wniosek OPOC/IC,
4) sporządzanie prognoz wniosków o płatność kierowanych do Komisji Europejskiej,
5) przekazywanie do Instytucji Certyfikującej informacji na temat kwot niemożliwych do odzyskania,
6) weryfikacja wyników kontroli/audytów pod katem wystąpienia ewentualnych błędów systemowych,
7) dokonywanie korekt w przypadku wystąpienia nieprawidłowości,
8) wprowadzanie danych z zakresu realizowanych zadań do systemu informatycznego
KSI (SIMIK 07-13),
9) współpraca przy opracowywaniu dokumentów programowych dla polityki spójności na lata 2014 - 2020.

1) zatrudnienie w ramach umowy o pracę

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy na stanowisku związanym z realizacją projektów finansowanych ze środków europejskich (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia na ww. stanowisku pracy u danego pracodawcy),
5) kserokopie dokumentów potwierdzających znajomość problematyki Funduszy Europejskich (suplementy, certyfikaty zaświadczenia, dyplomy itp.),
7) oświadczenie kandydata, że ma pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta z pełni praw publicznych,
8) oświadczenie kandydata, że nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
10) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.).

W miesiącu czerwcu 2014 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na dwa wolne stanowiska pracy inspektorów w Oddziale zarządzania finansowego RPO Departamentu Rozwoju Regionalnego, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35–010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 4 sierpnia 2014 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.)."

SEKRETARZ WOJEWÓDZTWA

na dwa wolne stanowiska pracy inspektorów
w Oddziale zarządzania finansowego RPO
Departamentu Rozwoju Regionalnego

Leśniak Joanna

Borowa

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 28 sierpnia 2014 r. o godzinie 8.00 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.
Jednocześnie informujemy, że na rozmowę kwalifikacyjną należy zgłosić się z dokumentem potwierdzającym tożsamość

na dwa wolne stanowiska pracy inspektorów
w Oddziale zarządzania finansowego RPO Departamentu Rozwoju Regionalnego

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku inspektora w Oddziale zarządzania finansowego RPO Departamentu Rozwoju Regionalnego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrana została Pani Joanna Leśniak zamieszkała w Borowej.
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, Pani Joanna Leśniak spełniła wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.