Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem

Ogłoszenie o naborze. Informacje: o kandydatach, terminie rozmów kwalifikacyjnych. Informacja o wyniku naboru.

inspektora w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi
Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem

1) wykształcenie wyższe inżynierskie lub magisterskie o kierunku rolnictwo lub administracja,
2) co najmniej pięcioletni staż pracy,
3) znajomość przepisów ustawy o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno,
4) znajomość przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie warunków wstępnego uznawania grup producentów owoców i warzyw, uznawania organizacji producentów owoców i warzyw oraz warunków i wymagań jakie powinny spełniać plany dochodzenia do uznania,
5) znajomość przepisów ustawy o grupach producentów rolnych i ich związkach,
6) znajomość przepisów Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie wykazu produktów i grup produktów, dla których mogą być tworzone grupy producentów rolnych, minimalnej rocznej wielkości produkcji towarowej oraz minimalnej liczby członków grupy producentów rolnych,
8) znajomość przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego,

1) co najmniej trzyletnie doświadczenie zawodowe w administracji publicznej lub w przemyśle związane z problematyką rolniczą, geodezyjną lub ochroną środowiska,
2) referencje z poprzednich miejsc pracy,

1) realizacja zadań przypisanych marszałkowi w ustawie z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku suszu paszowego oraz rynków lnu i konopi uprawianych na włókno (Dz. U. z 2011 r., Nr 145 poz. 868 t. j. z późn. zm.), oraz wynikających z Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 września 2013 r. w sprawie warunków wstępnego uznawania grup producentów owoców i warzyw, uznawania organizacji producentów owoców i warzyw oraz warunków i wymagań, jakie powinny spełniać plany dochodzenia do uznania (Dz. U. z 2013 r., poz.1178 z późn. zm.),
2) realizacja zadań przypisanych marszałkowi w ustawie z dnia 15 września 2000 r. o grupach producentów rolnych i ich związkach oraz o zmianie innych ustaw (Dz. U. z 2000 r. Nr 88, z późn. zm.) oraz Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 9 kwietnia 2008 r. w sprawie wykazu produktów i grup produktów, dla których mogą być tworzone grupy producentów rolnych, minimalnej rocznej wielkości produkcji towarowej oraz minimalnej liczby członków grupy producentów rolnych (Dz. U. z 2013 r. poz.642 t.j.),
3) przygotowywanie projektów uchwał Sejmiku i Zarządu oraz zarządzeń Marszałka Województwa z zakresu działania oddziału oraz nadzór nad ich realizacją,
4) przygotowywanie projektów umów i porozumień oraz nadzór nad nimi w zakresie zadań realizowanych przez samorząd województwa,
5) współpraca w zakresie przygotowania właściwych merytorycznie programów opracowywanych w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego,
6) wykonywanie czynności pracownika weryfikującego lub sprawdzającego przygotowywanych i realizowanych programów,
7) organizowanie konferencji, seminariów, spotkań informacyjnych, szkoleń, wykładów, wystaw dla potencjalnych beneficjentów.

3) może zaistnieć potrzeba wykonywania zadań poza siedzibą Urzędu,

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy) oraz doświadczenie zawodowe w administracji publicznej lub w przemyśle związane z problematyką rolniczą, geodezyjną lub ochroną środowiska, (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem wymaganego okresu doświadczenia zawodowego u danego pracodawcy),
6) oświadczenie kandydata, że ma pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta
z pełni praw publicznych,
9) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.).

W miesiącu czerwcu 2014 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35 – 010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 4 sierpnia 2014 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.)."

SEKRETARZ WOJEWÓDZTWA

w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi

PaKa45

Tajęcina

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 28 sierpnia 2014 r. o godzinie 10.45 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.
Jednocześnie informujemy, że na rozmowę kwalifikacyjną należy zgłosić się z dokumentem potwierdzającym tożsamość

w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi
Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem

Informuję, iż do rozmowy kwalifikacyjnej w związku z naborem na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale rolnictwa i rozwoju wsi Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego
w Rzeszowie nie zgłosił się kandydat, który został do niej dopuszczony na podstawie wymagań niezbędnych określonych w ogłoszeniu o naborze.