Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy podinspektora w Oddziale łowiectwa i rybactwa Departamentu Rolnictwa,Geodezji i Gospodarki Mieniem

Ogłoszenie o naborze.Ogłoszenie.Informacje o: kandydatach, terminie rozmowy kwalifikacyjnej.Informacja o wyniku naboru.

podinspektora w Oddziale łowiectwa i rybactwa
Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem

1) wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku: administracja, prawo, ekonomia lub rolnictwo,
2) co najmniej roczny staż pracy w tym doświadczenie zawodowe związane z problematyką rolniczą lub geodezyjną w administracji publicznej,
3) znajomość przepisów ustawy Prawo łowieckie,
4) znajomość przepisów Rozporządzenia Ministra Środowiska w sprawie sposobu postępowania przy szacowaniu szkód oraz wypłat odszkodowań za szkody w uprawach i płodach rolnych,
5) przepisów ustawy o rybactwie śródlądowym,
6) znajomość przepisów ustawy o ochronie zwierząt
7) przepisów ustawy o samorządzie województwa,
8) znajomość przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego,

1) komunikatywność,
2) doświadczenie zawodowe związane z rolnictwem lub ochroną środowiska.

1) prowadzenie spraw związanych z kompetencjami samorządu województwa wynikającymi z ustawy z dnia 13 października 1995 r. Prawo łowieckie (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz.1226) oraz Rozporządzenia Ministra Środowiska z dnia 8 marca 2010 r. w sprawie sposobu postępowania przy szacowaniu szkód oraz wypłat odszkodowań za szkody w uprawach i płodach rolnych (Dz. U. Nr 45, poz. 272) – kompetencje zarządu województwa, marszałka i sejmiku województwa,
2) prowadzenie spraw związanych z kompetencjami samorządu województwa wynikającymi z ustawy z dnia 18 kwietnia 1985 r. o rybactwie śródlądowym (Dz. U. z 2009 r. Nr 189, poz. 1471 z późn. zm.),
3) prowadzenie spraw związanych z kompetencjami samorządu województwa wynikającymi
z ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (t. j. Dz. U. z 2013 r., poz.856) kompetencje zarządu województwa,
4) przygotowywanie projektów uchwał Sejmiku i Zarządu oraz zarządzeń Marszałka Województwa z zakresu działania oddziału oraz nadzór nad ich realizacją,
5) przygotowywanie umów i porozumień oraz nadzór nad nimi w zakresie zadań realizowanych przez samorząd województwa,
6) współpraca w zakresie przygotowania właściwych merytorycznie programów opracowywanych w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego,
7) wykonywanie czynności pracownika weryfikującego lub sprawdzającego przygotowywanych i realizowanych programów,
8) organizowanie konferencji, seminariów, spotkań informacyjnych, szkoleń, wykładów, wystaw dla potencjalnych beneficjentów.

3) może zaistnieć potrzeba wykonywania zadań poza siedzibą Urzędu,

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających co najmniej roczny staż pracy w tym doświadczenie zawodowe związane z problematyką rolniczą lub geodezyjną w administracji publicznej (świadectwa pracy lub zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy i ww. doświadczenia zawodowego itp.),
6) oświadczenie kandydata, że ma pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta
z pełni praw publicznych,
8) oświadczenie kandydata dotyczące kodu identyfikacyjnego składającego się z 6 znaków (kombinacja dużych i małych liter oraz cyfr), jakim Urząd Marszałkowski będzie się posługiwał publikując w Biuletynie Informacji Publicznej informacje o kandydatach, którzy spełniają wymagania formalne w przypadku, gdy kandydat nie wyrazi zgody na to aby jego imię i nazwisko publikowane było na tym etapie postępowania konkursowego, zgodnie
z wzorem stanowiącym załącznik do ogłoszenia,
9) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.).

W miesiącu październiku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru
na wolne stanowisko pracy podinspektora w Oddziale łowiectwa i rybactwa Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35 – 010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 28 listopada 2014 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (t.j. Dz. U. z 2014 r., poz.1202)."

OGŁOSZENIE

Informuję, iż Marszałek Województwa Podkarpackiego postanowił zwiększyć do dwóch liczbę wolnych stanowisk pracy podinspektorów w Oddziale łowiectwa i rybactwa Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, na które odbywa się nabór.

SEKRETARZ WOJEWÓDZTWA

na dwa wolne stanowiska pracy podinspektorów
w Oddziale łowiectwa i rybactwa

Bma126

Połomia

Święch Marta

Brzeziny

LExANT

WaKr79

Przeworsk

KaDo82

Studzian

AA1984

Stobierna

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 12 stycznia 2015 r. o godzinie 9.00 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

Jednocześnie informujemy, że na rozmowę kwalifikacyjną należy zgłosić się z dokumentem potwierdzającym tożsamość.

Grażyna Krzebiot

na dwa wolne stanowiska pracy podinspektorów
w Oddziale łowiectwa i rybactwa
Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowiskach podinspektorów w Oddziale łowiectwa i rybactwa Departamentu Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrane zostały dwie osoby: Pani Anna Musiał zamieszkała w Połomi oraz Pan Wacław Krupa zamieszkały w Przeworsku.
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, Pani Anna Musiał oraz Pan Wacław Krupa spełniają wymagania do zatrudnienia na wolnych stanowiskach pracy określonych wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.