Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy kierownika Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego

Ogłoszenie o naborze. Ogłoszenie. Informacje o: kandydatach, terminie rozmów kwalifikacyjnych. Informacja o wyniku naboru.

kierownika Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego

1) wykształcenie wyższe magisterskie techniczne, ekonomiczne lub prawnicze,
2) co najmniej pięcioletni staż pracy w podmiotach gospodarczych lub jednostkach administracji publicznej związanych z działalnością rynku kolejowego (np.: organizacja przewozów, zakupy i eksploatacja taboru kolejowego, budownictwo kolejowe, sterowanie ruchem kolejowym),
3) znajomość przepisów ustawy o transporcie kolejowym,
4) znajomość przepisów ustawy o publicznym transporcie zbiorowym,
5) znajomość przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych,
6) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
8) znajomość przepisów ustawy o pracownikach samorządowych.

2. Do zakresu wykonywanych zadań na stanowisku należeć będzie:
1) koordynowanie i nadzór nad realizacją zadań Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego oraz organizacja pracy Oddziału,
2) organizowanie kolejowych przewozów pasażerskich,
3) zarządzanie kolejowym transportem pasażerskim,
4) współpraca przy realizacji zadań związanych z polityką transportową województwa,
5) opracowywanie materiałów informacyjnych i sprawozdawczych w zakresie dotyczącym organizacji kolejowych przewozów pasażerskich.

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających co najmniej pięcioletni staż pracy w podmiotach gospodarczych lub jednostkach administracji publicznej związanych z działalnością rynku kolejowego (świadectwa pracy lub zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje, z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy itp.),
9) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (t. j. Dz. U. z 2014 r., poz. 1202).

W miesiącu lutym 2015 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy kierownika Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 3 kwietnia 2015 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.
Informacje o kandydatach spełniających wymagania formalne, terminie i miejscu przeprowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej oraz o wyniku naboru będą umieszczane na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej (www.bip.podkarpackie.pl) oraz na tablicy informacyjnej Urzędu przy
al. Łukasza Cieplińskiego 4.
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (t. j. Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (t. j. Dz. U. z 2014 r., poz. 1202 )."

OGŁOSZENIE W SPRAWIE ZMIANY WARUNKÓW NABORU
w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego

W ogłoszeniu o naborze na wolne stanowisko pracy kierownika Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego w pkt 1 ust. 1 otrzymuje brzmienie:
„ 1) wykształcenie wyższe techniczne, ekonomiczne lub prawnicze".
Jednocześnie przedłuża się termin składania dokumentów aplikacyjnych do dnia 13 kwietnia 2015 r.
Pozostałe warunki naboru pozostają bez zmian.

SEKRETARZ WOJEWÓDZTWA

Budzeniusz Stanisław

Mielec

Kozak Zbigniew

Ah1970

Strażów

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 20 kwietnia 2015 r. o godzinie 13.00 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.
Jednocześnie informujemy, że na rozmowę kwalifikacyjną należy zgłosić się z dokumentem potwierdzającym tożsamość.

w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku kierownika Oddziału organizacji publicznego transportu kolejowego w Departamencie Dróg i Publicznego Transportu Zbiorowego w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrany został Pan Zbigniew Kozak zamieszkały w Rzeszowie.
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, Pan Zbigniew Kozak spełnił wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.