Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty w Oddziale rozliczeń finansowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

Ogłoszenie o naborze. Informacje o: kandydatach, terminie rozmów kwalifikacyjnych.Informacja o wyniku naboru.

głównego specjalisty w Oddziale rozliczeń finansowych

1) wykształcenie wyższe magisterskie,
2) co najmniej czteroletni staż pracy, w tym co najmniej dwuletni staż pracy na stanowisku związanym z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich,
5) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
6) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych,
7) znajomość przepisów ustawy o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014-2020,
8) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1083/2006,
9) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1301/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i przepisów szczególnych dotyczących celu „Inwestycje na rzecz wzrostu i zatrudnienia" oraz w sprawie uchylenia rozporządzenia (WE) nr 1080/2006,
10) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1304/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Społecznego i uchylające rozporządzenie Rady (WE) nr 1081/2006,
11) znajomość Umowy Partnerstwa przyjętej 23 maja 2014 r. przez Komisje Europejską,
12) znajomość Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

2. Do zakresu wykonywanych zadań na stanowisku należeć będzie:
1) monitorowanie we współpracy z Departamentem Wspierania Przedsiębiorczości, Departamentem Wdrażania Projektów Infrastrukturalnych Regionalnego Programu Operacyjnego oraz Instytucją Pośredniczącą postępu w wydatkowaniu środków przeznaczonych na realizację RPO WP 2014-2020,
2) planowanie, wnioskowanie i rozliczanie dotacji celowej z budżetu państwa,
3) planowanie i wnioskowanie o środki z budżetu środków europejskich,
4) weryfikacja zleceń uruchomienia środków dotacji celowej pod względem dostępności środków
i zabezpieczenia w planie finansowym w części odpowiadającej finansowaniu z EFRR oraz w zakresie Pomocy Technicznej,
5) weryfikacja zleceń płatności ze środków europejskich w zakresie EFRR pod względem formalno-rachunkowym oraz zgodności z limitem,
6) wykonywanie nadzoru nad Instytucją Pośredniczącą w zakresie gospodarowania środkami finansowymi dostępnymi w RPO WP 2014-2020,
7) wnioskowanie i rozliczanie środków z rezerwy celowej w ramach budżetu środków europejskich i dotacji celowej,
8) weryfikowanie informacji o wykryciu i stwierdzeniu nieprawidłowości otrzymanych
z Departamentu Wspierania Przedsiębiorczości Departamentu Wdrażania Projektów Infrastrukturalnych Regionalnego Programu Operacyjnego, Instytucji Pośredniczącej oraz sporządzanie odpowiednich zestawień/raportów o nieprawidłowościach i przekazywanie ich odpowiednim instytucjom,
9) współpraca z Departamentem Wspierania Przedsiębiorczości, Departamentem Wdrażania Projektów Infrastrukturalnych Regionalnego Programu Operacyjnego, Departamentem Budżetu
i Finansów oraz Instytucją Pośredniczącą w zakresie zadań związanych z finansowa realizacją RPO WP 2014-2020,
10) wprowadzanie danych z zakresu realizowanych zadań do systemu informatycznego,
11) opiniowanie projektów aktów prawnych oraz dokumentów programowych, tworzonych dla polityki spójności 2014-2020,
12) współpraca przy opracowaniu i aktualizowaniu Instrukcji Wykonawczej Instytucji Zarządzającej RPO WP 2014-2020, wzorów dokumentów oraz innej dokumentacji regulującej zasady realizacji Programu,
13) współpraca z Instytucją Pośredniczącą w zakresie prawidłowej realizacji RPO WP 2014-2020,
14) współudział w procesie kontroli Instytucji Pośredniczącej w zakresie prawidłowości realizacji porozumienia administracyjnego,
15) uczestnictwo w opracowaniu dokumentów programowych i wdrożeniowych niezbędnych do realizacji RPO WP 2014-2020,
16) współpraca z pozostałymi departamentami i oddziałami Urzędu oraz jednostkami podległymi Marszałkowi Województwa Podkarpackiego w zakresie prac związanych z polityką spójności 2014-2020,
17) kompletowanie, przechowywanie i archiwizowanie dokumentacji prowadzonej przez Oddział.

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy w tym staż pracy na stanowisku związanym z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy),
8) oświadczenie o treści: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz.1202)",
10) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz. 1202).

W miesiącu maju 2015 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty w Oddziale rozliczeń finansowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 26 czerwca 2015 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

Dokumenty aplikacyjne kandydatów niewyłonionych w drodze naboru jak również dokumenty aplikacyjne niespełniające wymagań formalnych oraz dokumenty, które wpłynęły po terminie kandydaci mogą odebrać w Oddziale kadr i szkolenia (pok. 223,) w terminie 3 miesięcy od zakończenia naboru. Dokumenty nieodebrane w terminie, o którym mowa wyżej podlegają zniszczeniu.

na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty

Rzeszow87

xyZ265a

Krasne

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 3 września 2015 r. o godzinie 8.00 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty
w Oddziale rozliczeń finansowych
Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku głównego specjalisty w Oddziale rozliczeń finansowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrana została Pani Paulina Skrzęta zamieszkała w Rzeszowie.
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie Pani Paulina Skrzęta spełniła wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjne