Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale pomocy technicznej Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

inspektora w Oddziale pomocy technicznej

1) wykształcenie wyższe magisterskie ekonomiczne,
2) co najmniej trzyletni staż pracy, w tym co najmniej dwuletnie doświadczenie zawodowe związane z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich,
5) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
6) znajomość przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych,
7) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych,
8) znajomość przepisów ustawy o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014-2020,
9) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1083/2006,
10) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1304/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Społecznego i uchylające rozporządzenie Rady (WE) nr 1081/2006,
11) znajomość Umowy Partnerstwa przyjętej 23 maja 2014 r. przez Komisję Europejską,
12) znajomość Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, w szczególności X osi priorytetowej RPO WP Pomoc techniczna.

1) ukończone studia podyplomowe bądź kursy lub szkolenia z zakresu absorpcji funduszy strukturalnych.

1) współpraca w opracowaniu dokumentacji, w tym instrukcji wykonawczej niezbędnej do realizacji wsparcia ze środków pomocy technicznej,
2) sporządzanie harmonogramów wydatków i zapotrzebowania na środki z pomocy technicznej,
3) przygotowywanie projektów decyzji oraz decyzji zmieniających w sprawie dofinansowania zadań realizowanych w ramach pomocy technicznej,
4) rozliczanie środków w zakresie pomocy technicznej, w tym sporządzanie prognoz wniosków o płatność,
5) weryfikacja wniosków o płatność składanych w ramach pomocy technicznej,
6) przygotowywanie poświadczeń w zakresie pomocy technicznej i przekazywanie ich do komórki ds. certyfikacji,
7) koordynacja działań mających na celu dokonanie zmian w budżecie Województwa Podkarpackiego w zakresie pomocy technicznej,
8) przygotowywanie sprawozdań z realizacji pomocy technicznej,
9) prowadzenie monitorowania poziomu wykorzystania środków pomocy technicznej RPO WP,
10) prowadzenie spraw związanych z wykrywaniem i zgłaszaniem nieprawidłowości w ramach pomocy technicznej,
11) wprowadzanie danych z zakresu realizowanych zadań do systemów informatycznych,
12) uczestniczenie w kontroli Instytucji Pośredniczącej w zakresie prawidłowości realizacji porozumienia administracyjnego,
13) współpraca z pozostałymi departamentami i oddziałami Urzędu oraz jednostkami podległymi Marszałkowi Województwa Podkarpackiego w zakresie prac związanych z polityką spójności 2014-2020.

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy w tym doświadczenie zawodowe związane z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy),
8) oświadczenie o treści: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz.1202)",
10) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz. 1202),
11) inne dodatkowe dokumenty w zakresie objętym wymaganiami dodatkowymi (np. dyplomy, certyfikaty, zaświadczenia, oświadczenia).

W miesiącu maju 2015 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale pomocy technicznej Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 26 czerwca 2015 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

Dokumenty aplikacyjne kandydatów niewyłonionych w drodze naboru jak również dokumenty aplikacyjne niespełniające wymagań formalnych oraz dokumenty, które wpłynęły po terminie kandydaci mogą odebrać w Oddziale kadr i szkolenia (pok. 223,) w terminie 3 miesięcy od zakończenia naboru. Dokumenty nieodebrane w terminie, o którym mowa wyżej podlegają zniszczeniu.

w Oddziale pomocy technicznej

17MoD1

Agz863

AnDa15

Sędziszów Młp.

Bisba1

Nowa Sarzyna

KC80Ea

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 22 lipca 2015 r. o godzinie 8.30 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

w Oddziale pomocy technicznej
Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku inspektora w Oddziale pomocy technicznej Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrana została Pani Aneta Darłak zamieszkała w Sędziszowie Młp..
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie Pani Aneta Darłak spełniła wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.