Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale identyfikacji i wsparcia projektów pozakonkursowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

inspektora w Oddziale identyfikacji
i wsparcia projektów pozakonkursowych

1) wykształcenie wyższe magisterskie,
2) co najmniej trzyletni staż pracy, w tym co najmniej dwuletnie doświadczenie zawodowe związane z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich,
5) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
6) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych,
7) znajomość przepisów ustawy o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014-2020,
8) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1083/2006,
9) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1301/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego i przepisów szczególnych dotyczących celu „Inwestycje na rzecz wzrostu i zatrudnienia" oraz w sprawie uchylenia rozporządzenia (WE) nr 1080/2006,
10) znajomość przepisów rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1304/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Społecznego i uchylające rozporządzenie Rady (WE) nr 1081/2006,
11) znajomość przepisów rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 215/2014 z dnia 7 marca 2014 r. ustanawiającego zasady wykonania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego w zakresie metod wsparcia w odniesieniu do zmian klimatu, określania celów pośrednich i końcowych na potrzeby ram wykonania oraz klasyfikacji kategorii interwencji w odniesieniu do europejskich funduszy strukturalnych i inwestycyjnych,
12) znajomość Umowy Partnerstwa przyjętej 23 maja 2014 r. przez Komisję Europejską,
13) znajomość Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020.

2. Do zakresu wykonywanych zadań na stanowisku należeć będzie:
1) prowadzenie spraw związanych z identyfikacją projektów pozakonkursowych, realizowanych w ramach RPO WP 2014-2020,
2) wsparcie procesu przygotowania pozakonkursowych projektów systemowych realizowanych przez samorząd Województwa Podkarpackiego w ramach RPO WP 2014-2020,
3) bieżąca współpraca z beneficjentami realizującymi projekty pozakonkursowe w ramach RPO WP 2014-2020,
4) koordynacja, wsparcie oraz monitoring postępów realizacji projektów pozakonkursowych realizowanych w ramach RPO WP 2014-2020,
5) koordynacja i udział w pracach związanych z oceną Strategii Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych (ZIT) / Strategii Miejskich Obszarów Funkcjonalnych (MOF), sporządzanych przez miasto wojewódzkie i regionalne bieguny wzrost wskazane w RPO WP 2014-2020,
6) koordynacja prac związanych z realizacją Zintegrowanych Inwestycji Terytorialnych (ZIT) oraz projektów partnerskich w ramach miejskich obszarów funkcjonalnych wskazanych w RPO WP 2014-2020,
7) monitoring postępów realizacji projektów ZIT w ramach RPO WP 2014-2020,
8) współpraca z Ministerstwem Infrastruktury i Rozwoju oraz KE w zakresie realizacji projektów pozakonkursowych w ramach RPO WP 2014-2020,
9) współpraca z pozostałymi departamentami i oddziałami Urzędu oraz jednostkami podległymi Marszałkowi Województwa Podkarpackiego w zakresie prac związanych z polityką spójności 2014-2020.

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż pracy w tym doświadczenie zawodowe związane z realizacją projektów bądź programów współfinansowanych ze środków europejskich (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy),
8) oświadczenie o treści: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz.1202)",
10) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz. 1202).

W miesiącu maju 2015 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy inspektora w Oddziale identyfikacji i wsparcia projektów pozakonkursowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 26 czerwca 2015 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

Dokumenty aplikacyjne kandydatów niewyłonionych w drodze naboru jak również dokumenty aplikacyjne niespełniające wymagań formalnych oraz dokumenty, które wpłynęły po terminie kandydaci mogą odebrać w Oddziale kadr i szkolenia (pok. 223,) w terminie 3 miesięcy od zakończenia naboru. Dokumenty nieodebrane w terminie, o którym mowa wyżej podlegają zniszczeniu.

w Oddziale identyfikacji i wsparcia projektów pozakonkursowych

Rz512J

Straszydle

Wf7369

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 24 lipca 2015 r. o godzinie 8.30 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

w Oddziale identyfikacji i wsparcia projektów pozakonkursowych
Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku inspektora w Oddziale identyfikacji i wsparcia projektów pozakonkursowych Departamentu Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrana została Pani Aneta Bartman zamieszkała w Rakszawie .
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie Pani Aneta Bartman spełniła wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.