podinspektora w Oddziale do spraw koordynowania i opiniowania
w zakresie ochrony środowiska Instytucji Zarządzającej
Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Podkarpackiego
Departamentu Ochrony Środowiska

1) wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku ochrona środowiska, inżynieria środowiska lub ochrona przyrody,
2) co najmniej sześciomiesięczne doświadczenie zawodowe w administracji publicznej w zakresie ochrony środowiska, dotyczące udziału w postępowaniach związanych z ocenami oddziaływania na środowisko lub opiniowaniem wniosków o dofinansowanie w zakresie ochrony środowiska,
5) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
6) znajomość przepisów ustawy o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko,
7) znajomość przepisów ustawy o ochronie przyrody,
8) znajomość regulacji i wytycznych dotyczących RPO WP.

2. Do zakresu wykonywanych zadań na stanowisku należeć będzie:
1) opiniowanie projektów współfinansowanych z RPO WP w zakresie poprawności przeprowadzonych procedur związanych z ocenami oddziaływania przedsięwzięć na środowisko, strategiczną oceną oddziaływania dokumentów na środowisko oraz oceną oddziaływania na obszary Natura 2000,
2) przeprowadzanie kontroli na miejscu dofinansowanych projektów.

3) praca na miejscu – w siedzibie Urzędu oraz w terenie,

4) kserokopie dokumentów potwierdzających wymagane doświadczenie zawodowe (np. świadectwa pracy, zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje),
8) oświadczenie o treści: „wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., poz. 1182 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz.1202)",
10) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. z 2014, poz. 1202).

W miesiącu maju 2016 r. w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy podinspektora w Oddziale do spraw koordynowania i opiniowania w zakresie ochrony środowiska Instytucji Zarządzającej Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Podkarpackiego Departamentu Ochrony Środowiska, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 4 lipca 2016 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

Dokumenty aplikacyjne kandydatów niewyłonionych w drodze naboru jak również dokumenty aplikacyjne niespełniające wymagań formalnych oraz dokumenty, które wpłynęły po terminie kandydaci mogą odebrać w Oddziale kadr i szkolenia (pok. 223,) w terminie 3 miesięcy od zakończenia naboru. Dokumenty nieodebrane w terminie o którym mowa wyżej podlegają zniszczeniu.

na wolne stanowisko pracy podinspektora

Trzyna Krzysztof

Hyżne

G12FMe

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 15 lipca 2016 r. o godzinie 900 w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

na wolne stanowisko pracy podinspektora
Województwa Podkarpackiego
Departamentu Ochrony Środowiska

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku podinspektora w Oddziale do spraw koordynowania i opiniowania w zakresie ochrony środowiska Instytucji Zarządzającej Regionalnym Programem Operacyjnym Województwa Podkarpackiego Departamentu Ochrony Środowiska w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie wybrany został Pan Kamil Hulinka zamieszkały w Rzeszowie.
W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie Pan Kamil Hulinka spełnił wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.