Postępowanie w sprawie naboru na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty w Oddziale kontroli Departamentu Audytu i Kontroli

Ogłoszenie o naborze.Infromacje o kandydatach, terminie rozmowy kwalifikacyjnej.Informacja o wyniku naboru.

głównego specjalisty w Oddziale kontroli
Departamentu Audytu i Kontroli

1) wykształcenie wyższe magisterskie o kierunku ekonomia, prawo lub administracja,
2) co najmniej dziesięcioletni staż pracy w tym co najmniej czteroletni staż pracy w jednostkach sektora finansów publicznych lub czteroletni staż pracy na samodzielnym stanowisku związanym z prowadzeniem kontroli,
3) znajomość przepisów ustawy o finansach publicznych,
4) znajomość przepisów ustawy o rachunkowości,
7) znajomość przepisów ustawy Kodeks postępowania administracyjnego,
8) znajomość zasad gospodarki finansowej jednostek sektora finansów publicznych,
9) znajomość zasad rachunkowości oraz przyjętych standardów kontroli.

1) komunikatywność,
2) znajomość różnych form gospodarki finansowej.

1) przeprowadzanie kontroli w wojewódzkich samorządowych jednostkach organizacyjnych, ujętych w rocznym planie kontroli uchwalonym przez Zarząd oraz pozaplanowych zarządzanych przez Zarząd lub Marszałka,
2) przeprowadzanie kontroli zgodnie z zasadami i trybem postępowania kontrolnego, programem kontroli i zaleceniami nadzorującego, efektywnie wykorzystując czas przewidziany na przygotowanie się do kontroli oraz jej przeprowadzenie,
3) opracowanie programu kontroli przed przystąpieniem do czynności kontrolnych,
4) rzetelne i terminowe dokumentowanie wyników kontroli,
5) opracowywanie projektów zaleceń pokontrolnych oraz zawiadomień do rzecznika dyscypliny finansów publicznych czy też zawiadomień o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do właściwego organu powołanego do ścigania przestępstw,
6) udział w postępowaniu w sprawie rozpatrywania zastrzeżeń, opracowanie propozycji odpowiedzi na zastrzeżenia skierowane do zarządzającego kontrole związane z wystąpieniem pokontrolnym.

3) dyspozycyjność – praca na terenie województwa podkarpackiego,

4) kserokopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających dziesięcioletni staż pracy w tym co najmniej czteroletni staż pracy w jednostkach sektora finansów publicznych lub czteroletni staż pracy na samodzielnym stanowisku związanym z prowadzeniem kontroli (np. zaświadczenie od pracodawcy lub pisemne referencje z potwierdzeniem okresu zatrudnienia u danego pracodawcy),
9) kserokopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność w przypadku zamiaru skorzystania z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a ust. 2 ustawy z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.),
10) inne dodatkowe dokumenty w zakresie objętym wymaganiami dodatkowymi (np. dyplomy, certyfikaty, zaświadczenia, oświadczenia).

W miesiącu październiku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego Rzeszowie wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych nie osiągnął 6%.

Wymagane dokumenty aplikacyjne umieszczone w kopercie z dopiskiem: Dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty w Oddziale kontroli Departamentu Audytu i Kontroli, należy składać osobiście w siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie al. Łukasza Cieplińskiego 4, pok. 217, lub przesłać pocztą na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, 35-010 Rzeszów, al. Łukasza Cieplińskiego 4 w terminie do dnia 26 listopada 2013 r. Aplikacje, które wpłyną do Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w ofercie pracy, dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.) oraz z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz. U. Nr 223, poz. 1458 z późn. zm.)."

na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty
w Oddziale kontroli

Cichy Jacek

J28g04

Sonina

Krok Robert

Ropczyce

Krzosek Tadeusz

Mazur Krzysztof

Rudna Wielka

t4L7uH

Przewrotne

PaKa37

Tajęcina

Czu395

RZi037

Rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w dniu 9 grudnia 2013 r. o godzinie 11.00
w pokoju 217 (II piętro) Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podkarpackiego
w Rzeszowie, al. Łukasza Cieplińskiego 4.

Jednocześnie informujemy, że na rozmowę kwalifikacyjną należy zgłosić się
z dokumentem potwierdzającym tożsamość.

na wolne stanowisko pracy głównego specjalisty
w Oddziale kontroli

Departamentu Audytu i Kontroli

Informuję, iż w wyniku przeprowadzonego naboru do zatrudnienia na stanowisku głównego specjalisty w Oddziale kontroli Departamentu Audytu i Kontroli w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, wybrany został Pan Jacek Cichy zamieszkały w Rzeszowie.W ocenie Komisji do przeprowadzania naboru na wolne stanowiska urzędnicze w tym kierownicze stanowiska urzędnicze w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie, Pan Jacek Cichy spełnił wymagania do zatrudnienia na wolnym stanowisku pracy określonym wyżej, co stwierdzono na podstawie przedłożonych dokumentów aplikacyjnych oraz rozmowy kwalifikacyjnej.