W dniu 26 maja 2024r. odbędzie się już XVI edycja Festiwalu Podkarpackich Smaków w Górnie. Inicjatywa Festiwalu Podkarpackich Smaków zrodziła się z potrzeby kultywowania tradycyjnych wartości dziedzictwa narodowego. Podczas festiwalu zostanie przeprowadzony konkurs pn. „Produkt pretendujący do miana produktu tradycyjnego”. W konkursie mogą wziąć udział producenci indywidualni (osoba fizyczna, KGW, stowarzyszenie, gospodarstwo agroturystyczne, gospodarstwo ekologiczne, inne).
Konkurs zostanie przeprowadzony w 10 kategoriach:
1) SERY I INNE PRODUKTY MLECZNE,
2) MIĘSO ŚWIEŻE ORAZ PRODUKTY MIĘSNE,
3) PRODUKTY RYBOŁÓSTWA W TYM RYBY,
4) NASIONA, ORZECHY, ZBOŻA, WARZYWA I OWOCE (PRZETWORZONE I NIE),
5) WYROBY PIEKARNICZE,
6) OLEJE I TŁUSZCZE,
7) MIODY,
8) GOTOWE DANIA I POTRAWY,
9) NAPOJE ALKOHOLOWE I BEZALKOHOLOWE,
10) 10) INNE PRODUKTY.
Warunkiem udziału w Konkursie jest dostarczenie w nieprzekraczalnym terminie do dnia
10 maja 2024 r. poprawnie wypełnionej i podpisanej Karty Zgłoszenia na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie,
al. Łukasza Cieplińskiego 4, 35-010 Rzeszów
z dopiskiem: Konkurs pn. „Produkt pretendujący do miana produktu tradycyjnego”
podczas XVI FESTIWALU PODKARPACKICH SMAKÓW
lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.